Bra filmer

... Siden er under bearbeiding :-)

Boys don't cry
En hardtslående film, der hjertet og magan virkelig må tåle hovedpersonens egen, rå virkelighet. Der h*n samtidig prøver å skape noe poetisk og vakkert ut av den kjærligheten h*n finner.
The Straight story
Om en gammel mann, en like gammel, nå alvorlig syk, bror, et svik og et gammelt nag som trengs å leges. Om å skjønne at tida snart er ute, om å gi alt og gjøre det som best en kan. I praksis betyr dette for hovedpersonen, å kjøre tvers over USA på en gressklipper. Og, underveis treffer han opptil flere skjebner, som den relativt ordfattige, men treffsikre gamlingen har sin innvirkning på. Som man gjerne har, når man har bestemt seg for sitt viktigste mål i livet. Hans egen historie og sårheter kommer også fram i løpet av den årslange reisa på søken etter fred med sin bror og sin egen livshistorie.
Å søke forsoning og komme hverandre i møte, og å håpe på å kunne gjenopprette familiebånd og søskenkjærligheten, er en ting som tar like lang tid som denne filmen så sterkt portretterer. Slutten er akkurat så gripende som livet selv. Så er da også dette en sann historie, laget til minne om hovedpersonen som gikk bort tre år før David Lynch laga denne filmen. Og til og med den langsomme reisa, med den vakre naturen, det til tider utfordrende været, og andre problemer som oppstår underveis, er verdt hele filmen i seg selv. En av de mest gripende vakre filmene jeg har sett.
Jag etter vind
Monster's ball
Slumdog millionaire
Historien om den gråtende kamel
Flyvende dolker
Chihiro og heksene
Vår, sommer, høst, vinter... og vår
The Best Exotic Marigold Hotel
The Second Best Exotic Marigold Hotel
Oppfølgeren og avslutningen på den forrige storfilmen, The Best Exotic Marigold Hotel. Og det bærer den preg av, dette er ikke en film du kan se selvstendig uten å ha sett den første, først :-) Nå blir den derimot en verdig innsamling av diverse tråder. Denne filmen er roligere enn den første, men inneholder absolutt det komiske og heseblesende kaoset som den første filmen var så full av. Og for en heidundrande sluttscene!! En fornøyelig film, og et fint punktum for en film der mange mennesker må ta nye, tildels store valg, og gjør det slik de ser det, best. Og med verdighet.
The Reader
Handlingen her tar sted i og under krigen / ietterkrigstidas Tyskland. Kate Winslet vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i denne filmen. Jeg har ikke greie på Oscar, men dette må ha vært et soleklart valg. Hun spiller en kvinne man som seer har vondt for å klare ta inn. Den handler samtidig om unggutten Michael, som litt tilfeldig innleder et etterhvert svært turbulent forhold til denne mye eldre Hanna (Winslet). Dette tar siden slutt på en underlig, og for Michael, kort og brutal måte.

Flere år seinere, befinner Michael seg i salen som jusstudent, under en av rettssakene mot krigsforbrytere fra Nazi-Tyskland. Her finner han brått den samme Hanna, nå i tiltaleboksen. Likevel, det er noe rart ved hennes vesen og forklaringer. Og til slutt oppdager han en hemmelighet, som kan få store konsekvenser for begges liv. Hva gjør han med den? Og hvordan lever de begge (med det) siden? Kan de finne tilbake til hverandre til slutt? Hva slags bånd har de egentlig nå, som nåtida møter fortida?

Jeg syns særlig framstillingen av Hanna var så underlig og spesiell, man lurer virkelig hele tida på, hvem er hun egentlig? Ikke ved navn, men som personlighet, og som menneske? Er hun faktisk skyldig i det hun beskyldes for, av "alle de andre"? Og i så fall, hvorfor virker hun så "klart uklar?" En virkelig sterk film.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.06 | 20:06

hei ingvild mamma liker den! og det gjør jeg å

...
05.05 | 17:24

hei! ja, det gjør jeg gjerne. men da lurer jeg på om du må skrive til min epost itronvik@gmail.com. her i svarboksen er det veldig begrensa med plass. Mvh Ingvi

...
05.05 | 16:44

Hei! Kan du fortelle meg noe om salmen Dråpen fra Gud Fader?

...
21.05 | 17:34

Koselig side du har =)

...
Du liker denne siden